יום שני, 30 במאי 2016

בשבילו חיפאים עפים

אמיר גוטפרוינד היה, מה שנקרא, משלנו; חיפאי מוכשר ואהוב מההתחלה ועד הסוף המר. "בשבילה גיבורים עפים" היה ספרו החיפאי ביותר. לזכרו, יצאתי למסע בעקבות ציוני דרך חשובים בקורותיו של הספר. גאווה מקומית.


למרות הידיעה על מחלתו, הבשורה על מותו של אמיר גוטפרוינד הפתיעה והעציבה אותי.
מעבר להיותו יוצר מוכשר שמותו היווה אבדה קשה לעולם הספרות הישראלי - הוא היה חיפאי ויליד שכונת נווה שאנן (השכונה שלי), היווה מקור לגאווה מקומית, וגם העביר הרצאה מרתקת בספריה השכונתית לפני כשנה בלבד. לצערי, החמצתי את ההרצאה. אילו רק ידעתי מה צופן העתיד...


אמיר גוטפרוינד
פוסט זה נכתב כעבודת גמר במסגרת קורס השתלמות שלקחתי בו חלק בחודשיים האחרונים, ובגלל האמור לעיל ולאחר לבטים מסויימים (וכמה רעיונות שנזנחו לבסוף) - החלטתי להקדיש אותו לאמיר גוטפרוינד ז"ל, ובעיקר לספרו הרביעי, בעל הניחוח החיפאי מכולם - "בשבילה גיבורים עפים", שיצא לאור בשנת 2008, בהוצאת זמורה-ביתן. עלילת הספר מתרחשת בחיפה, בין הכרמל הנישא למושבה הגרמנית שבעיר התחתית, ועוסקת באהבה, באנשים, ובנושאים שצרובים בזכרון הלאומי של כולנו.





כרזת הסרט
ב-24 ביוני 2010 עלה לאקרנים העיבוד הקולנועי לספר - הסרט "פעם הייתי", בבימויו של אבי נשר, ובכיכובם של אדיר מילר, מיה דגן, דרור קרן ואחרים. סצנות הפתיחה והסיום של הסרט מתרחשות בשנת 2006, במהלך מלחמת לבנון השנייה, אך הסרט בנוי כפלאשבק, ומתרחש ברובו באוגוסט 1968. הסרט זכה לביקורות חיוביות ולשבחים מצד מרבית מבקרי הקולנוע. 
גם אני צפיתי בסרט, ואני מעניקה לו חמישה כוכבים, וממליצה, בפרט לחיפאים, להשיג אותו ולרוץ לצפות בו. לטעמי, זהו אחד הסרטים הטובים ביותר שנוצרו כאן בשנים האחרונות.



צפו בטריילר לסרט:

כואבים את מותו של אמיר גוטפרוינד.
קיר לכבוד יצירתו ולזכרו
בכניסה לספריית ש.שלום, נווה שאנן.
עם הידיעה הקודרת על מותו, הכנו בכניסה לספריה השכונתית בשכונת ילדותו, נווה שאנן, מיצג צנוע לזכרו. המיצג, כפי שניתן לראות, כולל מעט מידע עליו, ואת רשימת ספריו וכריכותיהם. בימים שלאחר מותו כל הספרים נחטפו ממדפי הספריה ע"י הקוראים, ועד היום כמעט כולם מושאלים ו/או מוזמנים, ולא פשוט להגיע אליהם.
אמיר גוטפרוינד היה סופר אהוב, ונשאר כזה גם לאחר מותו. 






המפה הבאה מציגה את כל המקומות המוזכרים בספר/בסרט, ואת שכונת הולדתו של אמיר גוטפרוינד:



כאן ניתן לראות את לוח הזמנים (Timeline) הרלוונטי לספר (תאריכים בעלילה, שנת הוצאה וכן הלאה)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה